קמפיין בחירות מנצח

יש באמתחתי לא מעט מערכות בחירות, חלקן ניהלתי בשיתוף פעולה עם אסטרטגים ויועצים שעבדו עם ראשי ממשלה, וחשוב שנהיה כנים עם עצמינו – קמפיין מוצלח תלוי באין ספור פרמטרים, והדבר הנכון ביותר לעשות אותו הוא קודם כל לפעול בניגוד מוחלט למה שנהוג ולהתחיל את הקמפיין שלך הרבה לפני המתחרים שלך, עוד לפני שגם הם נכנסים לתמונה והופכים אותה לצפופה מדי. לכן, הייתי מציע לך להתחיל את הקמפיין לך באופן מדורג, שנים קודם לכן. זה חוסר כסף רב ומגדיל באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה שלך.

מוכנות מנטלית:

חשוב שתכנסו לתהליך בהכרה מלאה והבנה של כל המשמעויות עליך ועל בני המשפחה שלך. לעולם לא תצליחו לצפות את עוצמת החוויה לטוב ולרע מראש אבל הערכות ודיון עמוק עם האסטרטג יבטיחו נחיתה רכה יותר ומוכנות מנטלית שלך ושל בני המשפחה לתהליך. 

תקציב:

מערכת בחירות דורשת יכולת כספית משמעותית והגישה שלי בנושא זה היא חד משמעית: לא לאפשר למועמדים לסכן את החסכונות שלהם ושל בני המשפחה בשום פנים ואופן. קמפיין לא מאוזן תקציבית מסכן את העתיד הכלכלי שלכם וגם פוגע בחוסן המנטלי שלך ובאפקטיביות של הקמפיין. ניהול קמפיין בתקציב מאוזן וקטן יחסית מגדיל את סיכויי ההצלחה שלו משום שהוא מבטיח לנו מועמד ממוקד במטרה ומשוחרר מדאגות מעכבות. לכן, חשוב לבנות מערך גיוס כספים חוקי שמתבסס רק בחלקו על כספי המועמד ונסמך על קמפיין גיוס המונים ותורמים.

מחקר מצביעים מקדים:

כפי שעסק נדרש לערוך מחקר שוק, גם כאן הקמפיין חייב לכלול מחקר מקדים כדי לבחון מה הם הצרכים ומה הם הכאבים המדויקים שיש לבוחרים. המחקר הזה יאפשר לנו לבנות עבורך אסטרטגיה מדויקת ואפקטיבית יותר.

מסרים חדים וחזון:

חשוב שהמסרים ייגעו בדיוק בכאב של הבוחרים שלך וחושב להבין שהוא משתנה ממקום למקום, ממגדר למגדר ומשכבת גיל לשכבת גיל אחרת. חשוב למקד את המסרים בדיוק לקהל הבוחרים הנכון ולנהל אתם מה שאני מגדיר מסע לקוח\בוחר אפקטיבי.

המסרים הם נגזרת מהחזון שלך, שחשוב שיהיה פרקטי מצד אחד ומעורר השראה מצד שני. החזון הוא למעשה המצפן שלהם לעתיד טוב יותר עבורם ועבור ילדיהם. אנשים צמאים להשראה. הם לא מחפשים עוד הבטחה ריקה מתוכן.

אסטרטגיה:

 זו מפת הדרכים שלנו לניצחון בבחירות. האסטרטגיה חייבת להישען על מנגנונים גמישים שיאפשרו לנו לבצע התאמות ושינויים בקמפיין במערכת בחירות דינמית מצד אחד אבל היא צריכה גם להסתמך על כללים ברורים ומוכרים לנו מניסיון. אם החזון הוא המצפן שלנו, האסטרטגיה היא הווייז שיוביל אותנו בדיוק ליעד.     

מסע לקוח\בוחר:

מאחר והתחלנו את הקמפיין מוקדם מאוד, כאשר השטח נטול ממועמדים שתוהים בינם לבין עצמם מה אתם ממהרים, אתם מתחילים לצאת למסע ארוך עם הבוחרים שלכם (מסע לקוח\בוחר), והאמינו לי בהעדר מסרים ממועמדים אחרים הקהל שלכם יהיה קשוב… לכם. המסרים יחלחלו בתודעה שלהם באין מפריע ונתחיל ליצור מערכת אמון וחיבור רגשי ואידיאולוגי שיבוא לידי ביטוי ביום הבחירות.

לא פחות חשוב מזה, המסע הזה מאפשר לנו לאסוף נותנים על קהל הבוחרים שלנו ויכולת פיזית לתקשר איתו כדי להניע אותו להצביע ביום הבחירות. 

ראיתי קמפיינים מוצלחים מאוד, שנכשלו בנקודה הזו, וביום הבחירות לא הצליחו להביא את הקהל שלהם לקלפי משום שהם העדיפו ללכת לים או לקניון.

תקשורת, ניו מדיה וחדשנות טכנולוגית

העובדה שהתחלנו הרבה לפני כולם את הקמפיין, מאפשר לנו ליצור תהליכי התקרבות לקהל שלנו בזול, אבל גם להתחבר עם גורמים שיש להם השפעה על דעת הקהל. לקסם הזה מוקדש פרק שלם באסטרטגיה שלנו ובמחקר המקדים שעשינו ויש לו השפעה קריטית על הקמפיין שלנו. 

מערכות בחירות היום נסמכות על טכנולוגיות רבות. הן מיעלות את העבודה והן אפקטיביות מאוד. חשוב שנטמיע בקמפיין שלנו מערכות טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות. הן יאפשרו לנו למקסם את הקמפיין בכל שלביו.

קשרים וחיבורים פוליטיים:

אחד האלמנטים הכי חשובים לניצחון בבחירות, ושלא יספרו לכם סיפורים, הם הקשרים והחיבורים הפוליטיים שלכם. היכולת שלכם להתחבר למפלגות קטנות, לעשות קואליציות וחיבורים עם מועמדים אחרים הם לא פחות משובר השוויון שלכם בבחירות. הייתי כבר בקמפיין שעבר בהצלחה את כל שלבי האסטרטגיה ונכשל בדיוק בנקודה הקריטית הזו והפסיד את הבחירות רק בגלל הטעות הפטאלית הזו. 

אגב, קמפיין שמתחיל מוקדם יש לו יתרון עצום גם בתחום הזה. 

אירגון ויום הבחירות:

לצד הזה יש חשיבות עליונה. אני יכול לומר לכם שרוב מערכות הבחירות נכשלות בתחום הזה. למצוא איש ארגון שיש לו ניסיון מוכח בניהול מערכות בחירות בצד הארגוני, בלעדיו אל תצאו בכלל למסע הזה. ארגון טוב הוא ההגשמה של כל המסע הארוך הזה. חשוב שאיש הארגון שלכם ידע לבנות מערך של ניהול ובקרה של כל הדבר הזה. 

לסיכום: קמפיינים שמתחילים שנים קדימה אפקטיביים יותר מקמפיינים שמתחילים, כפי שנהוג היום, כחצי שנה לפני הבחירות מכמה סיבות: 

יש מספיק זמן לעשות טעויות ולתקן, יותר זמן לבנות את המערכים הארגוניים שלך ולשפר אותם, יש מספיק זמן ליצור מסע לקוח\בוחר אפקטיבי ובחצי שנה האחרונה אתם נמצאים בשלב שהמתחרים שלכם רק יכולים לחלום עליו ולעולם לא יגיעו אליו בזמן כה קצר.